accenten |

accenten is de roepnaam van het regionaal samenwerkingsverband WACCO (Wase CultuurCentra Overlegplatform) van de cultuur- en gemeenschapscentra van Beveren, Hamme, Lokeren, Sint-Niklaas, Temse, Waasmunster en Zwijndrecht. Deze Wase centra werken al sinds september 1996 samen om een uitgebreid, aantrekkelijk en gevarieerd cultureel aanbod in de regio aan te bieden. Ons devies: “Wat we samen doen, doen we beter”, maar met respect voor de eigenheid van elke partner.

Tien jaar lang gebeurde de samenwerking op een informele manier als feitelijke vereniging, goedgekeurd en (financieel) ondersteund door de  aangesloten steden en gemeenten. Uit financiële overwegingen en om te voldoen aan de wettelijke voorwaarden, werd de feitelijke vereniging een projectvereniging met een degelijke juridische structuur en meer financiële armslag.

De coördinatie van accenten gebeurt vanuit centrumstad Sint-Niklaas. Daar is het secretariaat gevestigd.

accenten streeft ernaar je culturele belangstelling zo divers en goed mogelijk te voeden en te prikkelen

Zo is er de seizoensbrochure, die de culturele programma's van 'het grootste podium van Vlaanderen' bundelt, deze website als intergemeentelijk communicatieplatform en de gezamenlijke promotie op evenementen zoals de jaarlijkse Cultuurmarkt.

accenten brengt ervaringen, inzichten, ideeën, materiaal en mensen samen

Zo ondersteunt het samenwerkingsverband gezamenlijke projecten zoals Festiveló, Circuit X en intergemeentelijke (locatie)voorstellingen in de Wase regio.

Op zoek naar meer informatie over de werking van accentenJe kan het jaarverslag van 2016 hier lezen.