De wereld redden

Thema’s waar we even bij stilstaan, situaties waar we ons soms angstaanjagend goed in herkennen, inzichten waar we uit kunnen leren. Kortom voorstellingen met een actuele diepgang die je voor even sprakeloos maken.

Deze voorstelling wil je niet missen

Hoe te leven

Wim Helsen & Johan Petit/MartHa!tentatief

In Hoe te leven gaan Johan Petit en Wim Helsen op zoek naar een handleiding voor het leven. Elk selecteren ze vier wijsheden die ze op geheel eigen wijze aan het publiek presenteren. Het publiek kiest in rondes welke stelling ze de beste vinden. De avond eindigt met een grandioze finale waarin de beste wijsheid ter wereld gevierd wordt. Vol levenslust gaat iedereen daarna zijns weegs.

Dikke Freddy

Behoud De Begeerte

Wat krijg je als een dakloze naar de pen grijpt en zijn ongenoegen op de maatschappij uit. De humoristische maar vooral trefzekere brieven over armoede en ongelijkheid van Frederik De Meester, alias Dikke Freddy, bereiken het OCMW, bedrijven, ministeries, burgemeesters en andere koningen. Behoud de Begeerte stuurt hem nu op tournee om hem ten minste voor die tijd een dak boven het hoofd te bieden.

Sosei

Isbells

The Advice to Travel Light

Marble Sounds

Love, Peace and Harmony

Ladysmith Black Mambazo

Joy

AKA Trio

Vuil Vuil Vuil !!

Radio Oorwoud

De Droom van Philo

Steven Van Herreweghe

De wetten van menselijke stupiditeit

Simone Milsdochter

Hullep!

Maaike Cafmeyer & Peter De graef

Vergeet mij niet

Fakkeltheater vzw

De Wereld Redden

LAZARUS

Bloemen van een autist

Tutti Fratelli

Van de schoonheid en de troost

Dirk De Wachter, Bram Nolf en Daan Vandewalle

Muy Complicado

Arsenaal/Lazarus

Johnyboy

Elena Peeters

Anatomie van pijn

NTGent / Lies Pauwels

Het verleden doet pijn. Het heden doet pijn. En er is eigenlijk geen verandering. Of is pijn de voorbode van verandering? Lies Pauwels maakt een voorstelling over een leven met pijn en pijn in het leven. Pijn als symfonie, als eenzaam experiment, eeuwig of acuut, als demon of als bevrijding. Deze voorstelling bouwt op de ervaringen van mensen die met pijn geconfronteerd worden, zowel lichamelijk als mentaal. Samen met vier podiumkunstenaars ontleden ze pijn en zijn metaforen.

Mijn local hero? Dat is natuurlijk Theater Tieret. Ik kijk nu al uit naar Raspoetin.
Bert Pieters